Нове відкриття про дітей в утробі
Науковці з Даремського університету Великої Британії провели нове дослідження поведінки дітей в утробі. Вони провели 4D-ультразвукове сканування 100 вагітних жінок, щоб подивитися, як діти реагують на їжу, яку їдять їхні матері.
Цікаво Чому одні діти починають ходити раніше, а інші – пізніше: лікарі назвали причину
У результаті вони отримали прямі докази того, що діти в утробі по-різному реагують на різні запахи та смаки. Відповідні висновки вчені зробили зі зміни виразу обличчя малюків.
Діти реагують на смак ще в утробі / Фото Psychological Science
Зокрема, діти реагували на їжу через короткий проміжок часу після того, як їхні матері її споживали.
Плоди, які споживали моркву, більше видавали щось схоже на усмішку, в той час, як ті, чиї матері їли капусту, кривлялися,
– йдеться у результаті дослідження.
Вчені додали, що впливу лише невеликої кількості моркви або капусти достатньо, щоб стимулювати реакцію. Відтак, вони отримали вагомий доказ того, що їжа матерів під час вагітності здатна вплинути на смакові вподобання дитини.