Педіатри не втомлюються розповідати про важливість грудного годування та особливостях материнського молока. Разом з тим цікавість багатьох приводила до запитання: "А яке ж грудне молоко на смак?"
Цікаво "Фіолетовий" плач у немовлят: що це таке та як діяти батькам
Очевидно, що грудне молоко суттєво відрізняється на смак від того, яке ми п'ємо. Воно також змінює консистенцію впродовж доби – може бути кремовим або більш водянистим.
Що стосується смаку, то в кожної мами він також особливий. На нього здатна впливати навіть дієта годуючої жінки. Дорослі, які наважилися його спробувати, розповіли, що на смак грудне молоко солодкувате з вершковими відтінками.
З грудей молоко виходить з температурою приблизно 37 градусів за Цельсієм. Якщо його довго не використовувати, воно зіпсується, тому зціджене молоко потрібно зберігати у холодильнику. The American Journal of Clinical Nutrition у 2016 році також з'ясував, що заморожування та розморожування змінюють вітамінний та мінеральний склад грудного молока, а також його смак.
Лікарі також радять матерям слідкувати за реакцією дітей на молоко, чи хочуть вони більше пити, наприклад. На смак молока впливає все, що їсть мама, тому жінкам варто уважно стежити за своєю дієтою на грудному годуванні.