Такий салат можна навіть дітям: як приготувати корисну заправку для новорічних закусок

18 грудня 2023, 19:29
Читать новость на русском

Джерело:

downshif tology

Коли весь новорічний стіл заповнений смачними наїдками, слід приготувати кілька страв, якими будуть ласувати як дорослі, так і діти. Один із варіантів – готувати салати на йогуртовій заправці.

Йогурт завдяки своїм корисним властивостям та ніжному смаку стає ідеальним компаньйоном для салатів. Його можна використовувати у найрізноманітніших рецептах.

До теми Чудова каша для дитини: як приготувати поленту

Рецепт домашнього йогурту

  • Час: 15 хвилин

  • Порцій: 4

Чудовий соус / Фото unsplash

Інгредієнти:
– 1 літр молока;
– 2 – 3 столові ложки йогурту з активними культурами (як стартова закваска);
– 1 – 2 столові ложки цукру (до смаку, це необов'язково).

Приготування:

  1. У невеликій мисці змішайте натуральний йогурт з невеликою кількістю молока. Це стане вашою стартовою закваскою.
  2. Решту молока вилийте у каструлю та підігрійте до температури близько 85 – 90 градусів Цельсія.
  3. Дайте молоку охолонути до температури приблизно 40 – 45 градусів Цельсія. Важливо, щоб була достатня теплота для розвитку йогуртових культур.
  4. Додайте підготовлену стартову закваску в охолоджене молоко і добре перемішайте.
  5. Накрийте каструлю кришкою та обгорніть її рушником, щоб зберегти тепло.
  6. Залиште йогурт на 6 – 8 годин або до того часу, поки він стане густим.

Як зробити з йогурту соус для салатів

Є багато ідей та компонентів, які можна комбінувати для приготування йогуртового соусу для салатів.

Лимонний соус: додайте свіжий лимонний сік та трави, такі як м'ята, кінза або базилік, для освіжаючого та ароматного смаку.
Авокадо-йогуртовий соус: змішайте йогурт із пюре авокадо і отримайте ніжний крем для закусок.
З сиром: з йогуртом можна поєднати тертий пармезан, фету або козиний сир.
Приправи: експериментуйте зі спеціями, такими як куркума, кінза, чилі чи петрушка, для створення унікального смаку.